• 3e786a7861251115dc7850bbd8023af

E faʻafefea ona faʻaumatia pe faʻaititia le Moire o le faʻaaliga LED?

Pe a faʻaaogaina faʻaaliga taʻitaʻia i potu e pulea, fale TV ma isi nofoaga, o nisi taimi e tupu ai le moire.O lenei tusiga o le a faʻaalia ai mafuaʻaga ma fofo o le moire.

 

O fa'aaliga LED ua faasolosolo malie lava ona avea ma mea fa'aaliga fa'apitoa i potu fa'atonutonu ma fale TV.Ae ui i lea, i le taimi o le faʻaaogaina, o le a maua ai pe a faʻatatau le meapueata i le faʻaaliga taʻitaʻia, o nisi taimi o le ai ai ni taʻavale pei o galu vai ma lanu ese (e pei ona faʻaalia i le Ata 1), lea e masani ona taʻua o le mamanu Moire.

 

 

Ata 1

 

E fa'afefea ona maua mai mamanu moire?

 

Pe a faʻapipiʻi faʻataʻitaʻiga e lua ma alalaupapa faʻavanoa, e masani ona faia se isi mamanu fou, lea e masani ona taʻua o le moire (e pei ona faʻaalia i le Ata 2).

 

 

Ata 2

 

O le fa'aaliga fa'ale-aganu'u o le fa'aaliga o lo'o tu'ufa'atasia i pixels fa'amalama tuto'atasi, ma o lo'o i ai ni vaega e le fa'amalama i le va o pika.I le taimi lava e tasi, o elemene photosensitive o mea pueata faakomepiuta o loʻo i ai foʻi vaega vaivai o le photosensitive pe a latou maaleale.Na fanau Moire i le taimi na ola faatasi ai le faaaliga numera ma ata pueata.

 

E faʻafefea ona faʻaumatia pe faʻaitiitia Moire?

 

Talu ai ona o le fegalegaleaiga i le va o le fausaga o le faʻaaliga faʻaalia o le LED ma le faʻatulagaina o le mea pueata CCD o loʻo fausia ai se Moire, o le suia o le tau faʻatatau ma le fausaga faʻasologa o le fausaga faʻapipiʻi o le mea pueata CCD ma le fausaga faʻasologa o le faʻaaliga faʻaalia o le LED e mafai ona faʻamaonia. aveese pe faaitiitia Moire.

 

E faʻafefea ona suia le faʻatulagaina o faʻasologa o le kamera CCD mafa'aaliga LED?

 

I le faagasologa o le pueina o ata i luga o ata tifaga, e leai ni pixels tufatufaina masani, o lea e leai se taimi faʻapitoa ma leai se moire.

 

O le mea lea, o le moire phenomenon o se faʻafitauli e mafua mai i le numera o mea pueata TV.Ina ia faʻaumatia le moire, o le iuga o le ata faʻaalia o le LED o loʻo puʻeina i totonu o le tioata e tatau ona laʻititi tele nai lo le faʻaogaina ole faʻaogaina ole elemene photosensitive.A faʻamalieina lenei tulaga, e le mafai ona faʻaalia ni taʻaloga e tutusa ma le elemene photosensitive i le ata, ma o le a leai se moire.

 

Ina ia fa'aitiitia le moire, o nisi mea pu'eata fa'akomepiuta ua fa'apipi'iina i se fa'amama maualalo e fa'amama ai vaega maualuluga fa'avanoa o le fa'asologa o le ata, ae o le a fa'aitiitia ai le ma'ai o le ata.O nisi mea pueata fa'akomepiuta latou te fa'aogaina masini e maualuga atu alaleo avanoa.

 

E fa'afefea ona suia le tau fa'atatau o le fa'atulagaina o fa'asologa o le meapueata CCD ma le fa'aaliga fa'aaliga LED?

 

1. Suia le tulimanu meapueata.Moire e mafai ona faʻaumatia pe faʻaititia e ala i le fesuiaʻiina o le meapueata ma suia teisi le tulimanu o le meapueata.

 

2. Suia le tulaga pueata pueata.Moire e mafai ona faʻaumatia pe faʻaititia e ala i le faʻanofoina o le meapueata i le itu poʻo luga ma lalo.

 

3. Suia le fa'atulagaina o le meapueata.O le ma'ai o le taulaiga ma le maualuga o auiliiliga i mamanu auiliili e mafai ona mafua ai le moire, ma o le suia teisi o le seti o le taulaiga e mafai ona suia ai le ma'ai ma fesoasoani e aveese le moire.

 

4. Suia le umi fa'atatau o le tioata.E mafai ona fa'aogaina tioata eseese po'o le umi fa'atotonu e fa'aumatia pe fa'aitiitia ai le susu.


Taimi meli: Nov-15-2022